خصوصیات ظروف چوبی
به عنوان مثال قاشق های چوبی پرطرفدارترین وسیله در بین ظروف چوبی میباشند چرا که استفاده کردن از قاشق های چوبی و ظروف چوبی، فواید و مزایای زیادی دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
مزایای استفاده از ظروف چوبی
منتقل نکردن مواد شیمایی مضر به غذا
ظرف های چوبی بر خلاف ظروف پلاستیکی و فلزی، به اسید های موجود در غذاها واکنش نشان نمیدهند و مواد سمی را به غذا منتقل نمیکنند بنابراین باعث دیرتر خراب شدن غذا میشوند.
عدم تفاوت در طعم غذا
همان طور که در سطرهای بالا هم اشاره کردیم غذا در ظزف چوبی سالم میماند و این ویژگی باعث میشود که تفاوتی در کیفیت و طعم غذا پدید نیاید.
منتقل نکردن گرما
ظروف چوبی باعث سوختگی دستان شما نمیشوند چرا که چوب یک عایق حرارتی بوده و برای یک آشپزی ایمن، بسیار مناسب است. به طور مثال استفاده کردن از یک قاشق چوبی به مدت طولانی در یک قابلمه داغ، باعث داغ شدن دسته آن نمیشود و دست شما را نمیسوزاند.
خاصیت میکروب کشی و باکتری زدایی
چوب به دلیل اینکه از دل طبیعت بیرون میآید و هم چنین در ساخت آن از مواد شیمیایی استفاده نمیشود، خاصیت میکروب کشی و باکتری زدایی دارد بنابراین شما با خیالی آسوده میتوانید از تخته های چوبی برای خرد کردن انواع میوه ها، سبزیجات و هم چنین از قاشق های چوبی برای سرو غذا استفاده کنید.
خط ننداختن روی ظروف فلزی
قاشق های چوبی بیشترین استفاده را در میان دیگر ظروف چوبی دارند. یکی از فواید استفاده از قاشق های چوبی این است که بافت نرم و ملایمی دارند و به همین دلیل روی ظروف دیگری مانند تفلن ها، خط نمیاندازند.
عدم داشتن سر و صدا
استفاده از ظروف فلزی مانند قاشق، کاسه، کفگیر و… در آشپزخانه ها باعث ایجاد سر و صدا میشوند ولی استفاده کردن از ظروف چوبی مانند کاسه و قاشق چوبی این مشکل را حل میکند. یکی دیگر از فواید قاشقهای چوبی در آشپزخانه ها عدم داشتن سر و صدا است.
مقاومت بالا
ظروف چوبی نسبت به ظرف های دیگری مانند شیشه ای، سرامیکی و سفالی مقاومت بالایی دارند به طوری که در هنگام سقوط از ارتفاع نمیشکنند و آسیب نمیبینند.
عمر طولانی
به جرات میتوان گفت که اگر روش اصولی نگهداری ظروف چوبی را بدانید، این ظروف عمر بسیار طولانی خواهند داشت.
حفظ محیط زیست
از آن جایی که ظروف چوبی با مواد تجزیه پذیر ساخته شده اند میتوانند به حفظ محیط زیست کمک شایانی بکنند. استفاده از ظروف های چوبی مانند دیگر محصولات علاوه بر مزایا، معایبی هم دارند که در ادامه آنها را برای شما بازگو میکنیم.
مقاومت بالا
ظروف چوبی نسبت به ظرف های دیگری مانند شیشه ای، سرامیکی و سفالی مقاومت بالایی دارند به طوری که در هنگام سقوط از ارتفاع نمیشکنند و آسیب نمیبینند.